| Chronicles of Edgar : Part 0 | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
MorgotH Glavni Pivopija
Broj postova : 1297 Age : 34 Lokacija : Sanitarium Labin Registration date : 09.05.2007
| Naslov: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 12:05 am | |
| Evo mog novoga rada . Riječ je o novom projektu koji ima 13 "epizoda" i radi se oko lika zvanog Edgara. Ovo je samo "epizoda" kojom upoznajete Edgara. Uživajte u čitanju. Chronicles of Edgar : Part 0 - Meet The Edgarwritten by - Toni Juričić Ljudi kažu da neki ljudi koji su rođeni pod određenim znakom ili zvijezdom da će tijekom svog života biti sretni ili prokleti. Tako se jedne kasnoljetne noći rodio Edgar pod sretnom zvijezdom. Na njegovu žalost, sve te priče o znakovima sreće su bile sranje, a umjesto da jadnik ima sreće u životu su mu se nizali peh za pehom. Njegova majka je bila gotičarka, a dobio je ime po njezinom najdražem piscu Edgaru Allanu Poeu, kojeg Edgar mrzi iz dna duše i svaki spomen na tog pisca mu presedne jest. Majka ga je rodila kad je imala samo 16 godina. Edgar svog oca nije nikad upoznao, zato šta mu je otac bio slab na živcima i kad mu je Edgarova majka rekla „radosnu“ vijest o njezinoj trudnoći, jadnik je dobio živčan slom te završio u Vrapču. Tužan nastavak mladog života. Majka Edgara nikad nije odvela u posjet oca, jer je mislila da bi to moglo naštetiti njihovim „delikatnim“ umovima. Od majke ja naslijedio skoro pa ništa osim ljubavi prema rocku i metalu, a dok je od oca naslijedio najviše toga ( uključujuci slabi temperament ). Bio je visoki mladić smeđe kose te smeđih očiju, (mentalno)bolesnog izraza lica te poprilično mršav. Kao karakter bio je poprilično sjebana i ujebena osoba. Mrzi skoro sve oko sebe, a najviše od svega mrzi ovo : nemce, amerikance,taljane, šminkere, boybandove ( ukljucujuci Tokio Hotel i sav američki izrod ), trgovinu u kojoj radi i još puuuuno toga. Svoje djetinjsvto prEživio je kao svako normalno dijete. Ok, neki su ga zajebavali radi ludog oca i da mu je mama propalitet, ali on se nije na to obazirao. Imao malo prijatelja, ali širok krug poznanika ( koje je većinu prezirao) . Prvi prijatelj kojeg je ikad „nabavio“ je bio Matija, isto tako zaljubljenik u metal, ali isto tako poprilično „bolestan“ u glavi kao i Edgar. Inače svi njegovi prijatelji bili su više-manje spremni za manikomiju. Nakon završetka srednje škole, nije ga bilo volja da nastavi školovanje te je napravio najveću pogrešku u svom životu. Dopustio je svojoj majci da mu pronađe posao. Naime mater je povukla par veza i našla mu „super“ posao u trgovini okultnim knjigama. Edgar je najviše od svega prezirao okultno, te sve vezano za misticizam te je teške muke prihvatio taj posao, kuneći se da će se kad tad sovetiti svoj majci zbog ovog iznimno niskog udarca u njegova muda. Najgore od svega, trgovina se nalazila nekoliko metara od crkve te je nerijtko sukobljavao s svećenikom koji je dolazio u trgovinu sa namjerom da je blagoslovi od zlih duhova te naravno da isprovocira našeg Edgara. Uz svećenika, njegov nemesis je također bio Đakon Đani. „Superheroj našeg vremena, sa svetom vodicom u spreju i raznoraznim kršćanskim gadgetima. Naravno sve je to sprdaćina kojom je Edgar zajebavao Đania, koji je nisko plavokoso stovrenje slično anđelu i koji nema pametnijeg posla nego gubiti vrijeme na misama i uvlačiti se svećeniku ,što je dublje moguće, u dupe. Edgar je imao malo djevojaka u svom životu. I sve su neslavno završili, ili su poludjele ili su otišle u redovnice. Sadašnju djevojku mrzi iz dna duše, jer niti nezna zašto su skupa. Jednog se jutra probudio pored nje gole i odonda su skupa. Nikakvim načinom je nije mogao otjerati ća od sebe. Cura je bila plavokosa kravetina koju je upoznao na nekoj fešti te, na Edgarovu žalost, odonda su skupa. Inače njegova mržnja nadilazi sve granice normale. Jednom je upoznao curu, koja je bila komad i pol te Edgar videći priliku da je odvuće u krevet približi joj se i šarmira je svojim šarmom ( poznat je po tom šarmu kojim može šarmirati određene ljude ). Sve je teklo dobro između njih dvoje, sve dok nije saznao da je ona nemica. Koliko god bio zaljubljen u nju i koliko god bila lijepa, nije mogao doljeti a da joj ne kaže istinu o njezinoj domovini. To bi bile sve važni podaci o mladom i munjenom Edgaru, koji mukotrpno se bori u onoj trgovini protiv raznoraznih napasti ( razni čudaci koji dolaze tamo kupovati, te naravno svećenik i njegov potrčko Đakon Đani ). | |
|
| |
Arbiter of Change Patient
Broj postova : 400 Age : 36 Registration date : 10.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 9:09 pm | |
| Jao, kraljevstvo za jedan slobodan dan tako da mogu pročitati sva tvoja djela i u potpunosti uživati u njima. | |
|
| |
medusa Patient
Broj postova : 360 Registration date : 11.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 10:38 pm | |
| stalno novi projekti, a? nikad bez inspiracije | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
Broj postova : 1297 Age : 34 Lokacija : Sanitarium Labin Registration date : 09.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 10:46 pm | |
| neko je vrijueme je nisam imao a sad mi puca glava od nje | |
|
| |
Meix Psycho
Broj postova : 673 Age : 39 Lokacija : LAbin Registration date : 14.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 11:44 pm | |
| gdje si bas Matiju nasao za u pricu? haha | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 pon svi 28, 2007 11:47 pm | |
| - Meix je napisao/la:
- gdje si bas Matiju nasao za u pricu? haha
ti si mi bio inspiracija:oops: | |
|
| |
Meix Psycho
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 12:20 am | |
| - Morgoth je napisao/la:
- Meix je napisao/la:
- gdje si bas Matiju nasao za u pricu? haha
ti si mi bio inspiracija:oops: hehehe.. oke ako ti tako kazes | |
|
| |
headoneast Fresh Meat
Broj postova : 220 Age : 34 Lokacija : Zagreb Registration date : 10.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 6:04 pm | |
| ime Edgar po E.A.Poeu? 100% | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 6:07 pm | |
| da si čitao tekst biš znao | |
|
| |
Arbiter of Change Patient
Broj postova : 400 Age : 36 Registration date : 10.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 7:15 pm | |
| OK, evo sam (napokon) utrošio malo svojeg slobodnog vremena i nakon dosta dugo vremena pročitao još jedno djelo nastalo uz asistenciju Morgothovog pera. Moje reakcije? Poprilično izmješane, moram priznati. -Prvo što mi je zapelo za oko je naslov koji mi se nekako, bar za sada, tematski ne uklapa u samu temu i atmosferu djela. Moglo je i bez onoga part 0 jer si se sa tim praktički natjerao da moraš napisati i sve ostale nastavke (šta nije ni loše... hmmm). -Struktura i sam stil pisanja također ostavlja dosta nepotpuni dojam, pogotovo sa ovim zbijenima odlomcima (hit da space!) i manjim gramatičkim greškama. Stil pisanja je subjektivan naravno, ali nekako mi se čini kao da si ovaj put išao više prema jednostavnome za razliku od nekih prijašnjih uradaka koji su bili vrhunski po pitanju atmosfere. -Priča i likovi su prosječni, a to ne znači niti loši, ali niti ni izvanredni. Glavni lik Edgar je realan i prizemljen, gotovo kao da je nastao na nekoj osnovi koju je ponudila neka stvarna osoba, dok svi ostali likovi imaju vrlo malo karaktera (osim najbitnijih, a i oni samo nekoliko linija što je lagano poražavajuće) vezanoga uz njih i malo je pretjerano u nekim elementima (popadije i ćale su carevi u tom aspektu ). Priča je još nerazvijena, vjerojatno jer je ovo tek uvod u Edgarov svijet, i željno iščekujem kakvi će se sve nakoti Morgothove mašte i pera izroditi kad se ova veza nastavi priširivati. -Humor mi je promaknuo unatoč tome što sam vidio na drugim komentarima i forumima (možda mi je trenutno raspoloženje namješteno na ŽURBA tako da je to ipak moja krivica). OCJENA: 3+Zalijenio si se i to je poprilično vidljivo u nekim područjima, ali to ne znači da ne iščekujem nastavak (i to poprilično željni, zapravo), posebno zato jer se ovo sve čini kao jedan veliki prelude. | |
|
| |
Meix Psycho
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 7:58 pm | |
| ma covjece ovo je samo uvod.. prica jos nije pocela jel da? | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 10:48 pm | |
| istina, priča nije ni počela zapravo ni ovaj "uvod" nije bio potreban ,a li sam ga napisao da znate što vas očekuje i da vas upoznam s glavnim likom i njegovom okolinom | |
|
| |
headoneast Fresh Meat
Broj postova : 220 Age : 34 Lokacija : Zagreb Registration date : 10.05.2007
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 11:43 pm | |
| | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 uto svi 29, 2007 11:47 pm | |
| pročitaj povno gornji post, ovaj tekst je sklapan u jedno pola sata Znači budući tekstovi neće biti takvi, ovo je samo najava | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chronicles of Edgar : Part 0 | |
| |
|
| |
| Chronicles of Edgar : Part 0 | |
|