Evo moje nove priče :D
http://docs.google.com/Doc?id=dfdvch7w_5dwdxdnKrvava Marywritten by -
Toni JuričićJoš uvijek pamtim tu noć. Sjećam je se kao da je bila jučer. Još uvijek osjećam onaj hladan jesenji zrak dok sam stajao na balkonu i gledao nadolazeću oluju koja je svaim trenom bila sve bliža. Svaki bljesak munje vratio mi je djelić sjećanja, kojeg sam skoro pa zaboravio. Trnci su prolazili mojim tijelom dok sam gledao kako munje paraju nebo. Nakon nekog vremena, nakon što sam se umorio od tog buljenja u daljinu otišao sam u svoju sobu. Prebukao sam se u pidžamu, te legao u svoj topli krevet. Ipak te noći nisam nikako mogao zaspati. Nešto mi se cijelo vrijeme motalo po glavi, nedopuštajući mi da utonem u san. Neznam ako je to bio strah ili nešto drugo. Najvjerojatnije strah, jer nije ugodno biti sam u ovoj veikoj kućerini usred ovakve oluje. Svijeće u sobi su plamtjele slabašnim svijetlom. Hladan zrak koji je polako ulazio u sobu. prijetio je tim jadnim svjećama kao da će ih svakog časa ugasti, ali ipak one su mu pružale otpor te nastavjele osvjetljavati sobu makar tim slabim svijetlom.
Neko sam ih vrijeme promatrao, a onda sma se ustao s kreeta i otišao šetat po kući. Nisam mogao spavati, nisam imao šta drugog za raditi. Odlučio sam otići u radnu sobu svog oca, on ima zanimljivih knjiga, možda nađem nešto da mi radi društvo ove hladne olujne noći. Spustio sam sa kata u glavni hodnik kuće, te produžio ka radnoj sobi mog oca, koji je na poslovnom putu. Kadsam otvorio vrata sobe, kao da sam otvorio vrata sjećanjima, jer su u mene navrla mnoga sjećanja iz mog djetinjstva. Vidio sma se kako se penjem po tatinoj stolici da bi dohvatio neke knjige. Nerijetko je to bilo bezuspješno, pa sam morao zvat u pomoć svog oca da me digne do te police s tom određenom knjigom. Propuh je neočekivano zatvorio vrata zamnom, uz veliki tresak od kojeg su mi trnci prošli. Napravio sam par krugova po sobi, tražeci knjigu koja bi mi mogla zaukupit misli ove, još mlade, noći. Šetao sam sobom sve dok me nije zaokupila jedna knjiga, debela i tvrdih grimiznih korica. Približio sam se, te je uzeo u svoje ruke. Na grimiznoj naslovnici, zlatnim slovima je bilo ispisano LEGENDE I MITOVI. Otvorio sam knjigu i pogledao datum njenog izlaska. Nigdje nije bilo datuma, a ni godine njezinog izlaska. Po njezinim žućkastim stranicama mogao sam zaključiti da je bila starija od mene. Što starije to bolje. Mislim da bi čak mogao i zaraditi dosta para na njoj kad bi je prodao.
Ipak, već je godinama u našoj obitelji, pa isključujem tu ideju s prodavanjem.
Nakon što sam neko vrijeme je bezveze listao, naslonjen u očevoj fotelji, otišao sam natrag u svoju sobu. Oluja se konačno počela smirivati. Koji put bi nebo zasjevalo, ali gromova ni kiše nije bilo. Možda smirenje pred oluje ? Može biti. Kad sam se vratio u sobu udobno sam se smjestio u svoj naslonjač te otvorio staru knjigu koja mnoge tajne krije. Odličan je osjećaj kad imate takvu knjigu u svojim rukama, knjigu koja samo čeka da vam ispriča tajne koje krije. Sati su prolazili, a ja sam sa velikim zanimanjem čitao ovu knjigu. Sve te legende, svi ti mitovi. Glavobolja me je počela hvata od silnog prenemaganja ako su oni istiniti ili tek samo najobičnija izmišljotina. Oduvijek su me privlačile te legende, od kad sam bio dječak pa do danas. Ipak u knjizi je postojala jedna legenda koje sam se uvijek bojao, ona koja je tjerala strah u moje mlade kosti. Još uvijek se sjećam one noći. Bilo mi je tek osam godina, kad smo prijateljica i ja igrali istina ili izazov. Pošto sam se ja pravio muškarčina, odabrao sam izazov. Izazvala me je da otiđem u sobu mojih roditelja, gdje se nalazilo veliko zrcalo, te da prizovem Krvavu Mary. Postoji puno verzija ove legende, da je bila vještića ili najobičnija djevojka čija je duša ostala zarobljena u ogledalu. Ipak moja prijateljica mi je ispričala da je ona zla vještica, koju su spalili na lomači. Pošto je bila vještica i prodala svoju dušu vragu, koji je odlučio iskoristiti njezinu prokletu dušu, te ju je zarobio u ogledalo. Svatko ko se usudi prići ogledalu noću i 3 prizvati proklete ime Krvave Mary, snaći će ga strašna kob.
Moram priznati da su mi se te noći ruke tresle ( makar su mi se ponovno počele trest na spomen te legende ), prihvatio sam taj izazov te otišao u sobu svojih roditelje, ugasio svijetlo te se našao lice u lice s velikim ogledalom. Sav sam se počeo tresti. Što ako ipak je ta legenda stvarna, što ako ona iskoči iz ogledala te mi iskopa oči ? Između svih tih silnih misli začuo sam i smijeh prijateljice kako mi se ruga, što nisam imao hrabrosti izvršiti zadatak. Sabrao sam se. Prestrašenih sam očiju gledao glomazno ogledalo. Drhtavim sam glasom izrekao ime prokletnice Mary. Od straha sam zanijemio na par trenutaka, ogledavao sam sve oko sebe tražeci bilo kakve znakove. Nakon par trenutaka, ponovno drhtavim glasom sam po drugi put prizvao ime krvave mary. Cijela je soba zasijevnula od groma koji je zagrmio u daljini, a u ogledalu pričinio mi se grimizan odraz starice. Istog trenutka, sav uspaničen izjurio sam od sobe. Lice mi je bilo blijedo od straha, straha koja mi je Krvava Mary utjerala u moje kosti. Nakon šta sam sav u strahu otrčao u svoju sobu,sakrio sam se ispod kreveta, buncajući i drhteći. Moje su hlače bile mokre, jer sam se u strahu pomokrio. Moja prijateljica, ostala je u šoku, jer je promatrala sve šta se događalo u sobi. Također se zavukla ispod mog kreveta, te smo tamo proveli čekajući da zora svane.
Ne mogu vam opisati koji strah sam taj dan doživio. Noćima nisam spavao, nisam se usuđivao približiti zrcalima i to pogotovo noću. Jedva sam prolazio pored njih, a kamoli se zaustavio na trenutak da se pogledam. Ipak vrijeme je super izliječilo tu ranu. Potpuno sam zaboravio na taj nemili događaj. Sve do danas. Pažljivo sam čitao članak o njoj, jer me je ponovno zaintrigirao. Evo par verzija za prizvati krvavu mary :
Morate otići u potpuno zamračenu sobu, te morate biti sami u njoj. U toj sobi treba se nalaziti ogledalo. Kad se približite ogledalu možete početi s prizivanjem krvave Mary. Postoji puno verzija za njeno prizivanje, kao naprimjer morate triput reći njeno ime s time da trebate gledati u ogledalo. Također postoji verzija da se treba njeno ime izreći 7 puta, u istom stilu kao i u prvoj verziji. Kad peti put izrečete njeno ime ogledalo će se zacrveniti od krvi, a pri sedmom putu pojavit će se njezino unakaženo lice. Treća verzija, koja je i najopasnija, govori o tome kako se treba njeno ime trinaest puta prizvati, počevši od laganog šaptanja, pa sve glasnije i glasnije dok trinaesti put ne prizovete njeno ime. Nakon toga ona bi trebala iskočiti iz zrcala te unakaziti vaše lice i iskopati vaše oči.
Postoje mnoga svjedočanstva koja govore da je ta legenda istinita. Naime jedna djevojka nakon što ju je prizvala doživjela je infarkt. Bilo joj je samo 15 godina. Druga dejvojka, nakon prizivanja je oboljela od neke čudne bolesti. Djevojka je postajala sve blijeđa i blijeđa, sve dok konačno par godina kasnije nije preminula. U trenutku kad je preminula, ogledalo koje joj je poslužilo za prizivanje krvave Marry, naglo je prokrvarilo. U knjizi su bile još raznorazne varijante za njeno prizivanje. Nebo je ponovno zasijavalo poparaćeno jakim pljuskom kiše, a gromovi su parali tamno nebo.
Mene je konačno počeo hvatati umor, a oči su me počele peckati. Odložio sam knjigu te otišao spavati. Bolje reći, otišao sam pokušati zaspati. Cijelo vrijeme predamnom se pojavljivalo ono zrcalo u sobi mojih roditelja. Ona grozna scena prizivanje krvave Mary nikako nije prestajala. Kad god bih zatvorio oči, ona bi se ponovno pojavila. To krvavo lice u ogledalo koje bi me gledalo svojim crnim očima. Kad je ponovno taj grozni osjećaj ispunio moje tijelo, nisam mogaoa da ne pristanem ponovno na izazov da dokažem kao je sve to samo legenda i ništa više. Ponovno sam se ustao iz kreveta, te zaputio u sobu mojih roditelja. Srce samo šta nije iskočilo iz mog tijela. Moje ruke su se počele ponovno nekontrolirano tresti.
Napokon sam ušao u sobu, i suočio se s duhovima davne prošlosti, s onim ogromnim ogledalom na kojem mi se prikazao obris Krvave Mary. U sobi nije bilo ni trunke svijetlosti, šta mi je odgovaralo pošto soba treba biti sva u mraku. Laganim korakom sam se približio zrcalu. Ne mogu vam opisati stanje u kojem se nalazilo moje tijelo. Jedva sam stajao na nogama, cijelo tijelo mi se treslo poput nekakve šibe. Drhtavim sam glasom triput prizvao krvavu Mary. Na svaki spomen imena moje srce je jače zalupalo. Ništa se nije dogodilo samnom ni sa zrcalom. Ovaj put sam pet puta izrekao ime proklete Mary. I ovaj put se ništa nije dogodilo. Odlučio sam iskoristiti i onu treću metodu, kad se 13 puta prizove njeno ime. Moj glas je od tihog šapta postajao sve jači i glasnije, a dok sam izgovarao njeno ime moje srce je tuklo sve jače i jače, sve dok 13. put nisam prizvao ime Krvave Mary. Grom je iznenada udario svom silinom, a meni prouzročio najveći strah koji sam osjetio u svom životu. Trnci su prošli mojim prestrašenim tijelom. Ipak ništa se nije desilo. Počeo sam se glasno smijati, jer to mi je bilo ogromno olakšanje da je sve to samo obična glupa legenda. Izišao sam iz sobe te otišao napokon spavati. Zaspao sam poput malene bebe, a te mračne i olujne noći nisam sanjao ništa. Zapravo sanjao sam upravo ono što sam vidio drugog jutra kad sam se probudio. Ništa...