| Početak vaše metal ere | |
|
+7Acrodyn Pear of Anguish Valnjes MindReader Lemonsucker D.E.A.D. Kalma 11 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Kalma Berserk
Broj postova : 1763 Registration date : 11.05.2007
| Naslov: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:16 pm | |
| Dobih ideju za ovu temu, stoga je otvaram... i ovo je jedina tema u kojoj me zanimaju vaši postovi! Kako trazite nove bendove i kako ste nasli ovo sto slusate... mislim kako ste ih poceli slusat, nekto preporucio, culi neku dobru pjesmu, preko neta (na koji nacin)...
Zadnja promjena: ; ned kol 05, 2007 11:37 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
D.E.A.D. Hardcore Motherfucker
Broj postova : 1391 Age : 37 Lokacija : Over the under Registration date : 11.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:19 pm | |
| Kad sam počeo slušat metal, nisam imao interneta, nije bilo youtube i svega... tada bi nabavio jedan CD u mjesec dana i naslušao bi se kako treba... ovo danas je sve previše! Sad jednostavno visim po raznim forumima pa čitam o svemu pomalo. Nekada sam se trejdao sa raznim ljudim iz hrv. i susjednih zemalja CD-e! | |
|
| |
Lemonsucker Madman
Broj postova : 426 Age : 34 Registration date : 31.07.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:20 pm | |
| ja tražim preko foruma na metal-archivesima
tamo vidim šta me zanima, poslušam na myspaceu i ak je dobro skidam | |
|
| |
Kalma Berserk
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:35 pm | |
| Evo kako sam ja poćeo slušat metal. Bio sam 6. razred i mrzio sam te sve zvijezde: Metallica, Linkin Park, Eminem... i na natjecanju iz Informatike je jedan frend pjevao refren od Linkin Parka: Somewhere I Belong Ta mi se pjesma svidjela i pitao sam ga da mi da taj album. Nabavivši Meteoru uvijek sam sluša tu jednu pjesmu (Somewhere I Belong). tada je moj brat počeo slušati i druge pjesme, a ja sam slušao Eminema. On mi je predložio i ostale. Poslušao sam i svidjele su mi se. Sada slušam cijelu Meteoru. Tražio sam još albuma od Linkin Parka i prijatelj mi ej dao Hybrid Theory. Naravno, cijeli album mi se svidio i počeo sam aktivno slušati Linin Park. Brat se ostavio i počeo slušati Eminema. Nastavio sam slušati linkin Park puno godina (i to je bend kojeg najduže slušam). Nabavio sam i ostale albume. U somom razredu sam se zakaćio s jednim tipom što sluša Slipknot i Metallicu i odlućio sam poslšati te bendove. Metallica mi se nije svidjela. Jedan mi je drug iz razreda nabavio album od Slipknota i oni su mi se svidjeli i poćeo sam ih slušati. kasnije su Lordi nastupili na Eurosongu. poslije toga mi ej tata bio u Norveškoj (mislim) i kupio mi njihov album. poćeo sam i njih slušat. Krenuo sam u srednju. Meni najbolji frend iz novog razreda je slušao bend koji prije nikad nisam ćuo. Ensiferum. Poslušao sam pjesmu koju ej imao na MP3-u "Token of Time" i svidjela mi se. Polako prestajem slušati Slipknote, a Linkin Park sam odavno ostavio. Nagli prelaz se dešava. Odlazim na durug vrstu metala. Skinuo sam još neke pjesme od Ensifeuma i svidjele su mi se. Kansije sam nabavio cijelu diskografiju i poćinjem ih slušati. Na ofurmu moje škole ćuo sam za bend Sirenia. Skinuo sam par pjesama koje su odlične, potom cijelu diskografiju. Ali onako... prestao sam ih slušati. Tada odlazim na wikipediju i tragam za nekim skandinavskim bendovima. Filter za trganje je bio logo. Posjetio sam stranicu bednova koji imaju dobar logo. Skinuo sam par pjesama i među njima se našla Arntor, ein Windir od grupe Windir. Tada poćinjem njih slušati. Kasnije mi je isti onaj prijatelj dao od Finntrolla pjesme. Svijdli su mi s ei poćeo sam ih slušati. Tragajući po YouTube-u naišao sam na Korpiklaani. Skidam njihovu diskografiju. Sada planiram skinut labum od Wintersuna. Tu su još neki bendovi od kojih slušam pokoju pjesmu. Ćuo sam da su dobri pa sam poslušao ih.
Eto... nadam se da će netko prčitati ovo. Sorry ljudi na dugom postu. Trudio sam se što kraće! | |
|
| |
Lemonsucker Madman
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:44 pm | |
| evo ja sam pročito
i ja sam isto počeo sa lp-om (i presto) | |
|
| |
Kalma Berserk
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:48 pm | |
| OT @Lemon kaže ti moj brat da imaš dobar avatar! | |
|
| |
Lemonsucker Madman
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:54 pm | |
| vau zakon ti je brat | |
|
| |
D.E.A.D. Hardcore Motherfucker
Broj postova : 1391 Age : 37 Lokacija : Over the under Registration date : 11.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned kol 05, 2007 11:58 pm | |
| Takve razgovore obavljajte preko PP! Dosta OT-a! | |
|
| |
Kalma Berserk
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 12:38 am | |
| Evo ugledao sam se na vas i potražio ejdna band pomću myspace-a... Turisas finski viking/folk metal... ova pjesma što slušam je dobra, najvjerojatnije skidam... | |
|
| |
MindReader Psycho
Broj postova : 722 Age : 33 Lokacija : Požega Registration date : 10.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 12:45 am | |
| imo jedan dvd s puno pjesama.. aha.. i upalio metallicu - blitzkrieg. i zarazio se | |
|
| |
Valnjes Dornenrech
Broj postova : 803 Age : 37 Lokacija : Okolica Siska Registration date : 13.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 9:03 am | |
| Odrastao sam u Austriji, a pošto se tamo sve djeli na četvrti (turci, crnci, šwabe, "jugić" itd), morao sam se prilagoditi četvrti u kojoj jesam...
Naravno, bio sam u Njemačko-Turskoj četvrti.
Turci su slušali onaj svoj šugavi folk, a mi šwabe Rammstein, Led Zeppelin, Deep Purple itd...
Hard&Heavy slušam dakle još od malena, a definitivno prvi omiljeni bend mi je bio Deep Purple, a od metala Iron Maiden. | |
|
| |
Pear of Anguish Psycho
Broj postova : 675 Age : 32 Lokacija : Kapelica/Labin Registration date : 12.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 1:57 pm | |
| Dok sam imao 6 godina vidio sam spot na MTV-u od Limp Biskit-Rolli'n(to sam vidio prije spavanja) i sječam se da sam kad sam trebao ič u krevet počeo opnašat gitaristu i skakao sam po krevetu i glumio da sviram,no tada nisam nabavio niš jer još nisam ni kapio da sam živ a kamoli šta je to kazeta ili CD.U četvrtom razredu čuo sam kod susjeda kad je slušao stvari s Hybrid Teory(LP) i pitao sam ga da mi posudi jer mi se ful sviđalo,ubrzo sam naletio na Crazy Town pa sam i to počeo slušat.Na kraju 6 razreda naletio sam na Slipknot(to sam slušao ko lud pa prestao LP i CT),pa za jeno dva tjedna nakon naletio sam na S.O.A.D.,Metallicu i Iron Maiden.S vremenom dok sam to slušao tražio sam sve brutalniju muziku počevši s Arch Enemy,Pantera,Slayer,Dark Trnaquillity...Death slušam od kad sam u Rijeci u Cd Shopu vidio naljepnicu od Kataklysm(The Devastation Beggins Dvd),otišao sam na Myspace i poslušao par njihovih stvari i nabavio Diskografiju.Sad uglavnom slušam Death(Kataklysm,Cannibal Corpse,Deicide,Vader,Morbid Angel) ali još uvijek volim poslušat dobre stare Maidene,Metallicu i Slayer
Znam da je dugačko ali jebi ga! | |
|
| |
Kalma Berserk
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 2:00 pm | |
| Moje je još duže... Zanjimljivo je da si i ti počeo sa LP-om! | |
|
| |
Pear of Anguish Psycho
Broj postova : 675 Age : 32 Lokacija : Kapelica/Labin Registration date : 12.05.2007
| |
| |
Acrodyn Admin-core
Broj postova : 408 Age : 33 Lokacija : Grejvjard Registration date : 09.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon kol 06, 2007 2:30 pm | |
| ja isto počeo s Linkin Parkom.. pa kasnije slušao System of a Down.. dok sam ih ja slušao ovdje u okolici nije nitko znao za njih.. kasnije počeo In Flames.. njih sam slušao dugo vremena. Pa onda prešao na Dark Tranquillity.. to su mi bili kao neki glavni bandovi koje sam slušao.. naravno slušao sam još dosta bandova sa strane... sada ne bi mogao reci da slušam 1 band.. slušam dosta bandova.. trenutačno je većina metal-core.. i death. . | |
|
| |
EXTERMINATOR Madman
Broj postova : 497 Registration date : 31.07.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere uto kol 07, 2007 12:15 pm | |
| Pocel sam s gunsima i onda pomalo na motorhed,maiden,priest. Zanimljivo je da nisam u pocetku imal sve diskografije nek samo po jedan album,na kojem nekad ni nije bilo svih pjesma i sluso sam ga dok mi pjesma nije bila u glavi i dok ju nisam bar pol znal otpjevati! Bendove trazim na blogu: http://metal-ist-the-law.blogspot.com/Ime svega,a kaj mi se svida,poslusam na myspejs i pogledam jedan live na yutab. Najvise volim folk i viking,a dobar mi je i black i (melo)death. Hevy bes i neslusam,a od powera slusam samo hammerfall | |
|
| |
MorgotH Glavni Pivopija
Broj postova : 1297 Age : 34 Lokacija : Sanitarium Labin Registration date : 09.05.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere ned ruj 09, 2007 4:11 pm | |
| počeo sam s mejdenima i to sa Brave New World, koji mi je i dalje najbolji njihov album. | |
|
| |
Bravehearth Patient
Broj postova : 359 Age : 35 Lokacija : Osijek - Grad kod Stressa :P Registration date : 10.09.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon ruj 10, 2007 10:41 am | |
| E vidis ja sam poceo sa ovim: 1.Deep Purple 2.Black Sabbath 3.AC DC i jos, Animalsi,Eaglesi,...
kako? Pa posto je moj stari rocker i po...on je znao pustatite takve stvari, da se kuca trese(naravno nakon sto bi mi stara otisla negdje izvan kuce rofl)...i tako malo pomalo mene to navuklo,
onda sam kasnije upoznao jednog legu tadasnji fan Korna i Slipknota...pa sam se i ja polako ufuravao na to iako mi se Slipknot u startu nije svidio...daklem da se skratim...neobicna anegnota da dok sam bio na putu u mađi vidio sam neke natpise o Maidenima i nekom ako sam dobro shvatio koncertu u Budimpesti i o tome kako na kioscima mozes kupiti neki albumcic od 3,4 pjesme....ja to kupio svidilo mi se nabavio diskografiju, slusao Metallicu, vamo tamo.... uglavnom tada ponovno posjecujem prijatelja koji fura power....ja furam isto s njim jer su me oduvijek fascinirale te legende, mitovi i takve fore, ... pocinjem slusati Diggera(2002 godina)...i od tada slusam pretezito Power....
sada kad citam to sto sam napisao, cini mi se kao autobiografija haha | |
|
| |
Ljudozder Fresh Meat
Broj postova : 38 Age : 32 Lokacija : zagreb Registration date : 09.09.2007
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere pon ruj 10, 2007 11:21 am | |
| Prvo sam otkrio g'n'r onda black sabbath nakon toga sam se zarazio sa led zeppelin a onda metallica pa animals. Sada sam počeo više slušat prljavo kazalište,crvena jabuka itd. Bendove tražim po youtube. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Početak vaše metal ere | |
| |
|
| |
| Početak vaše metal ere | |
|